Cosmetische oplossingen als oplossing? Nou nee!

Hé man met een ernstig zieke partner………………

Cosmetische oplossingen als oplossing? Nou nee!

Wij wachten op de trein die ons van Gare de Lyon in Parijs naar Barcelona zal brengen. We lunchen in een niet onaardig restaurant op het station. Schuin tegenover mij komt een wat oudere vrouw zitten. Ze heeft duidelijk haar lippen laten doen. “Katrien Duck”, denk ik niet erg woke. Wat hebben sommige vrouwen toch met opgespoten lippen?

Haar ogen staan doelloos, haar blik is mat. Ik zie alleen verslagenheid. Ze dacht misschien: “Als ik mijn lippen eens laat doen, dan….”. Maar het ‘dan’ is niet gekomen.

Toen mijn vader overleed, leefde mijn moeder nog bijna 10 jaar alleen verder, maar het leven in haar ogen doofde al veel eerder.

Er nog zin in hebben, betrokken zijn op een ander, plannetjes maken, iets willen; je ziet het door iemands ogen.  

Wat dat met mannen met een ernstig zieke partner te maken heeft?

Alles!

Zit je ietwat in de put? Voel je je slachtoffer van het leven? Zoek dan geen cosmetische oplossingen, oppervlakkige noch in je lippen, maar wakker het vlammetje in jezelf weer aan.

—–

Ken jij zo’n man? Soms moet die man een zetje krijgen, omdat die man ondanks alles kan denken dat het nog wel gaat, terwijl dat voor jou overduidelijk niet zo is. Geef jij hem dan dat zetje?