fbpx

Gezondheids-APK

We vinden het normaal dat onze auto jaarlijks naar de APK moet. Het gaat per slot van rekening om de verkeersveiligheid. Je wilt niet dat jijzelf, noch dat een mede-verkeersdeelnemer, overlijdt of ernstig letsel overhoudt door gebreken aan jouw auto.

Het is vreemd dat we voor onze gezondheid, belangrijker toch dan verkeersveiligheid, geen Algemene Periodieke Keuring hebben.

Jaarlijks een meting van je bloeddruk, insuline, cortisol, triglyceriden, cholesterol, bloedsuikergehalte en nog veel meer, waarmee het risico op bijvoorbeeld diabetes 2 kan worden ingeschat. Lees hier wat dr. Yvo Sijpkens er allemaal over zegt op jeleefstijlalsmedicijn.nl

Ik dacht toen de Apple Watch voor het eerst op de markt kwam, dat die een gezondheidsrevolutie zou veroorzaken. Ik had verwacht dat de Apple Watch uit mini-druppeltjes zweet dat allemaal en nog veel meer real time zou kunnen meten. Maar dat komt vast nog wel een keertje

Na de Keuring volgt een gesprek met de huisarts en heeft de gekeurde recht op 8 gesprekken met een leefstijlcoach met als doel de leefstijl van de gekeurde in te zetten als medicijn.

Het gaat per slot van rekening over je gezondheid! Je wilt toch geen ernstig, onnodig letsel bij jezelf veroorzaken en je QALYs tekortdoen?

| Hans Breekveldt | #leefstijl | #coach | www.BureauDoorbreek.nl |