Waar ben je?

Hé man met een ernstig zieke partner………………

Waar ben je?

Als ik google op ‘steun voor mannen met een ernstig zieke partner’, krijg ik van alles over jouw zieke partner, maar niks over jou, de man van die een ernstig zieke partner.

Jij hebt óók met een grote tegenslag in je leven te maken. Onvergelijkbaar met die van je partner, maar haar ziekte heeft ook drastische gevolgen voor jou. En dat houd je wellicht wel even vol, maar op den duur?

Ik kan je wellicht vinden onder de mantelzorgers. Zit je daar, kom er dan vandaan. Beperk je zelf niet tot mantelzorger, maar geef een nieuwe invulling aan je leven. Aan jezelf, als partner van, als vader, als vriend, als wie dan ook.

Ik hoop dat jij dat kan en dat je vrienden, je familie of wie dan ook je daarin steunen met een luisterend oor, met hun aandacht en met hun zorg voor jou.

En misschien heb je ook iemand nodig die je door je tegenslag heen begeleid of heb je een extra luisterend oor van nodig iemand die jou begrijpt. Zodat je leert omgaan met je emoties. Zodat je weer energie hebt, om goed voor jezelf, je kinderen en je partner te zorgen. Als dat zo is, kijk dan hier.

—–

Ken jij zo’n man? Soms moet die man een zetje krijgen, omdat die man ondanks alles kan denken dat het nog wel gaat, terwijl dat voor jou overduidelijk niet zo is. Geef jij hem dan dat zetje?