Worden wie je bent

Hé man met een ernstig zieke partner………………

Worden wie je bent!

Denk jij vaak: “Waarom?” Waarom moest dit haar, ons, mij overkomen? Geloof jij dat ‘iets’ of ‘iemand’ jullie overdondert met bliksemschichten vol leed. En dat die ‘iets’ of ‘iemand’ jou een antwoord schuldig is? Dat je je beklag kan doen bij een loket voor mensen met ernstig leed?

Dan kun je lang wachten. Het antwoord komt niet. De vraag naar ‘het waarom’ kent maar één antwoord en dat is ‘waarom niet’.

Toen we met onze dochter op zoek gingen naar een goede middelbare school, kwamen we ook bij de Vrije School. Hun motto is: ‘Worden wie je bent!’ Sindsdien is dat ook mijn levensmotto. Alles wat we meemaken is of kan een bijdrage leveren aan wie we aan het worden zijn.

Een betere vraag dan ‘Waarom?’ is dan ook: “Wat betekent je huidige situatie voor jou?” Hoe past dit in jouw leven; vanaf je geboorte, nu en naar jouw toekomst. Hoe geef jij betekenis aan wat er met jou gebeurt?

Verandert dat de situatie? Nee, maar wel jouw kijk erop.

—–

Ken jij zo’n man? Soms moet die man een zetje krijgen, omdat die man ondanks alles kan denken dat het nog wel gaat, terwijl dat voor jou overduidelijk niet zo is. Geef jij hem dan dat zetje?